Tabellen ljuger aldrig

2013-10-02

Inom sporten får man ofta höra av tränare att tabellen aldrig ljuger och att den ger den bästa bilden av vad laget har presterat. Tabeller finns även inom fondbranschen och detta bistår bl.a. Morningstar med.

Man ställer sig alltid frågan om man har en bra förvaltning och kanske bästa sättet att mäta detta genom är att se på tabellen och då helst över en säsong.

Fond Morningstar indelning 6 mån 1 år fonder i gruppen
Preserve Ränta-SEK obligationer medellång 2 2 21
Premium Ränta-SEK Obligationer lång 1 3 61
Target Hedge Multistrategi 1 1 18
Select Hedge long-short Europa 6 8 18
Active Aktier Sverige 6 6 85

Källa: Morningstar

Resultatet visar att det har gått bra för Norron under det senaste året och flera fonder har möjlighet att vinna sin division när vi sammanfattar året. Frågan alla tränare får är varför går det bra och ofta är svaret att truppen varit skadefri, spelsystemet fungerar och sist men inte minst bollen rullar lagets väg mycket beroende på att man har en bra stämning och självförtroende i truppen d.v.s. ”framgång föder framgång”. Samma gäller för ett förvaltningsteam. På Norron har man hittat sin spelstrategi som fungerar relaterat till de olika förvaltarnas specialområden till detta kan man lägga bra stämning och självförtroende som man måste ha för att lyckas med att genomföra det man vill.
Vill du veta mera om detta är det bara att slå mig en signal.

Vi Hörs / Stefhan